Events

Προκήρυξη 3ου Διαγωνισμού Τεχνητής Νοημοσύνης (2024) από το AI-Hub

Εικόνα akomninos
Κατηγορία: 

Το AI-Hub (Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) προκηρύσσει για τρίτη συνεχή χρονιά (2024) διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης για προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, μεμονωμένα ή σε ομάδες.

Renesas Electronics - Ημέρα Γνωριμίας για το Πανεπιστήμιο Πατρών 11 Απριλίου 2024

Εικόνα georgoudakis
Κατηγορία: 

Το Τμήμα Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Renesas Electronics, θα ήθελε να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στην ημέρα γνωριμίας με την Renesas Electronics, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου. Η ημέρα γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρείας: Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 15, 26441. 

Πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό EESTech Challenge 2024 - AI Applications

Εικόνα akomninos
Κατηγορία: 

Η EESTEC (Electrical Engineering STudents' European assoCiation) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από όλη την Ευρώπη. Όραμα της EESTEC είναι η εξέλιξη των φοιτητών τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. 

Το EESTech Challenge, ο ετήσιος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός της EESTEC, επιστρέφει στην Πάτρα για 8η συνεχόμενη φορά. Ο διαγωνισμός τύπου hackathon θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 14 Απριλίου, θα έχει διάρκεια 12 ωρών και θέμα τα «Ai Aplications».

ΑlgoForum: Προσκληση για Συμμετοχη στον Διαγωνισμο Teamscode

Εικόνα ktsichlas
Κατηγορία: 

Ο Teamscode είναι ομαδικός προγραμματιστικός διαγωνισμός όπου δίνονται ~10 προβλήματα (θυμίζει ICPC) προς λύση. Διεξάγεται στις 30 Μαρτίου (Σάββατο), 20:30 - 23:30 ενώ μετά έχει 24:00-02:00 έχει 2 ομιλίες. Ο διαγωνισμός σκοπεύει πιο πολύ σε προετοιμασία μαθητών στην Αμερική για μεγαλύτερους διαγωνισμούς καθώς απευθύνεται κυρίως σε άτομα λυκείου (για τα βραβεία) αλλά τα προβλήματα θα είναι δυσκολίας Codeforce 1600+ στο advanced division οπότε έχει ενδιαφέρον και για άτομα που τους αρέσει το competitive programming ή θέλουν να προετοιμαστούν για τον ICPC.

Πρώτο Workshop (Arduino) από την ACM UPatras!

Εικόνα akomninos
Κατηγορία: 

Η ομάδα μας, ACM UPatras, με χαρά ανακοινώνει το πρώτο Workshop που διοργανώνει με θέμα το Arduino. Tο Workshop απευθύνεται τόσο σε πρωτοετείς όσο και σε μεγαλύτερους φοιτητές που ενδιαφέρονται για την πληροφορική. 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/10/2023 στης 17:00 στο υπολογιστικό κέντρο του νέου κτιρίου του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (CEID) στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Εικόνα psarakis
Κατηγορία: 

 

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023," την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12.00, στο Κεντρικό αμφιθέατρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. 

CEID SEMINAR & SOCIAL HOUR: "Αποτελεσματικοί Αλγόριθμοι και Βελτιωμένες Τεχνικές Διαχείρισης Δεδομένων Μεγάλου Όγκου και Εφαρμογές τους στο Διάχυτο Υπολογισμό”, Γεράσιμος Βονιτσάνος, Υποψήφιος Διδάκτορας, ΤΜΗΥΠ, ΠΠ

Εικόνα sioutas
Κατηγορία: 
Σας ενημερώνουμε για την παρακάτω ομιλία η οποία θα δοθεί στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων "Σεμινάριο CEID & Social Hour" και των ΔΠΜΣ ΥΔΑ, ΣΜΗΝ και ΟΣΥΛ.

Τίτλος:  " Αποτελεσματικοί Αλγόριθμοι και Βελτιωμένες Τεχνικές Διαχείρισης Δεδομένων  Μεγάλου Όγκου και Εφαρμογές τους στο Διάχυτο Υπολογισμό ",

Ομιλητής:  Γεράσιμος Βονιτσάνος, Υποψήφιος Διδάκτορας, ΤΜΗΥΠ, ΠΠ

Ημερομηνία-χώρος: Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου,  3-5μμ, ΤΜΗΥΠ, αίθουσα Δ1

Περίληψη:

Ανακοίνωση διεξαγωγής Hackathon & Πρόσκληση Συμμετοχής (29-30 Μαΐου 2023)

Εικόνα garofala
Κατηγορία: 

 

Η ερευνητική ομάδα Network Architecture & Management (NAM) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών διοργανώνει ένα διήμερο ΙοΤ Hackathon στις 29-30/5.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Υπολογιστών του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας που βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο των Ηλεκτρολόγων, 3ος όροφος, ακριβώς απέναντι από τις σκάλες όπως ανεβαίνεις.

Eκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Εικόνα aggeliki
Κατηγορία: 

Προσκαλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες στην εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

 

Συνάντηση Ομάδας AlgoFORUM

Εικόνα ktsichlas
Κατηγορία: 
Αγαπητές-οί φοιτήτριες-ές, 
Την Πέμπτη 11/5/23, στις 14:00 στην αίθουσα Δ1 θα γίνει μία συνάντηση της ομάδας AlgoFORUM. Σε αυτή θα γίνει μια συζήτηση για μεθοδολογίες/αλγορίθμους/τεχνικές που χρειάζονται σε competitive programming διαγωνισμούς, καθώς και άλλα θέματα της σχετικής επικαιρότητας, ενώ θα αφήσουμε αρκετό χρόνο στο τέλος για socializing. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.
Κάθε καλό
Αλέξανδρος Σπιτάλας (ΥΔ)
Κωνσταντίνος Τσίχλας

EESTEC workshop σε συνεργασία με την Intracom Telecom με τίτλο: Building Apps with the Latest Technology Tools: Best Practices and Use Cases.

Εικόνα akomninos
Κατηγορία: 

Η EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από όλη την Ευρώπη.

Σε συνεργασία με την INTRACOM TELECOM, διοργανώνει ένα Workshop με τίτλο: Building Apps with the Latest Technology Tools: Best Practices and Use Cases, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 11:00-15:30.

Σεμινάριο Mobile App Development Basics (EESTEC)

Εικόνα akomninos
Κατηγορία: 

Seminar: "Mobile App Dev Basics" 
Πότε; Τρίτη, 25 Απριλίου
Ώρα; 18:00 - 21:00
Αίθουσα Ε1, CEID, Πανεπιστήμιο Πατρών
Ομιλητές: Δρ. Ανδρέας Κομνηνός - Δρ. Σωτήρης Χριστοδούλου

Ματαίωση Συνάντησης για Reply Code Challenge

Εικόνα ktsichlas
Κατηγορία: 

Αγαπητές-οί φοιτήτριες-ές, 

λόγω των αυριανών εκδηλώσεων, ματαιώνεται η αυριανή συνάντηση (Τετάρτη 7/3/2023) σχετικά με τον διαγωνισμό Reply Code Challenge. 

Με εκτίμηση

Τσίχλας Κωνσταντίνος

Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εικόνα psarakis
Κατηγορία: 

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών“, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14.00, στο Κεντρικό αμφιθέατρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. 

Καλό θα ήταν να παρευρεθούν όλοι/ες φοιτητές/τριες που επιθυμούν να ενημερωθούν σε θέματα πρακτικής και να έρθουν σε επαφή με φορείς απασχόλησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Πρόσκληση σε εκδήλωση: IEEE SB UPatras - Women in Engineering Affinity Group UPatras

Εικόνα stratis
Κατηγορία: 
To IEEE SB UPatras και το νεοσύστατο Women in Engineering Affinity Group UPatras διοργανώνουν την Πέμπτη 16/12 και ώρα 17:00 την εκδήλωση με τίτλο Women in Engineering: Success Stories, που κύριο στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών που ανήκουν στο χώρο της μηχανικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο στο κτήριο της Πρυτανείας και θα υπάρχουν 4 ομιλήτριες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. Συγκεκριμένα:
 

Σελίδες

Εγγραφή στο CEID Announcements

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.